Sharing is caring!

Dat is een leuke manier om het verleden te overbruggen: de campagne van een in Berlijn gevestigde beleggingsdienst aanbieder verandert oude, ongezonde asbestdaken in moderne, klimaatvriendelijke zonnedaken – en dat kost niets. De transformatie wordt gefinancierd door een leasing model. Of dit ook in Nederland het geval is kun je te weten komen op de website https://beste-energievergelijker.com/.

Asbestdaken Krijgen Een Tweede Duurzaam Bestaan

Ontelbare daken in heel Duitsland zijn tot het begin van de jaren negentig bedekt met asbest. Als gevolg van de weersomstandigheden werd het materiaal, dat vroeger werd geprezen als “wonder vezel”, materiaal afgebroken tot de beste ingrediënten waarvan kan worden aangetoond dat ze weefsel en carcinogeen tijdens inhalatie irriteren. Voor de noodzakelijke maar kostbare asbestverwijdering zijn dakhaardigen op zoek naar betaalbare oplossingen.

Lees ook: direct de beste energiedeal vinden in combinatie met zonnepanelen? Neem een kijkje bij de vergelijker op de website: beste-energievergelijker.com/energie-vergelijken/.

Hoe Gaat Het In Zijn Werk?

Dit is waar de dak campagne van rds energies GmbH in het spel komt – een financiële broker die gespecialiseerd is in de zonne-energiesector uit Berlijn. De campagne biedt boeren en industriële bedrijven met asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante meter de mogelijkheid hun daken te leasen aan investeerders in zonne-energie.

Deze financieren de asbestverwijdering en zorgen vervolgens voor het “ontgift” dak met zonnecellen die het openbare stroomnet voeden. Het verklaarde doel is dat het feed-in-tarief dat wordt gegarandeerd door de Energies Energies Act (EEG) de kosten van dakrenovatie volledig dekt.

Snel Investeren In Zonnepanelen

Eva-Catrin Reinhardt, Managing Director van rds energies GmbH, verkoopt haar idee volgens het persbericht als volgt: “Voorzie uw dak zo snel mogelijk van zonnesystemen, zolang de beloning voor investeerders door de EEG nog steeds zo aantrekkelijk is. Dit is een lucratieve business voor alle betrokkenen, een win-win situatie die niet alleen de energie omkeer versnelt door een fotovoltaïsch systeem te installeren, maar tegelijkertijd het asbestprobleem elimineert.

Om de waarheid te bevredigen: in feite is de EEG Compensatie voor de feed-in in het openbare netwerk is al minder aantrekkelijk dan het eigen verbruik van zelf opgewekte zonne-energie, voor zover overeenkomstige agrarische en commerciële bedrijven de mogelijkheid bieden om asbest verontreinigde dakoppervlakken te moderniseren in termen van hun eigen elektriciteitsvoorziening, zijn ze zelfs financieel mogelijk zelfs nog beter af. Toch een slim en duurzaam idee dat hopelijk goed zal worden ontvangen. Ideaal idee ook voor Nederland om in te zetten.

Asbestdaken Voortaan Omgezet Naar Zonnedaken In Duitsland
shares