Sharing is caring!

De zomer is eindelijk aangebroken en we verheugen ons op ontspannende middagen op het strand in de brandende zon. Helaas houden smartphones niet van zonnebaden op het heetst van de dag en geven ze snel hun humeur op. Hier zijn vijf tips om je smartphone koel te houden, zelfs bij hoge temperaturen. Je kunt deze gebruiken bij bijvoorbeeld Galaxy S9 abonnementen of een iPhone abonnement.

Als je telefoon tijdens de zomermaanden regelmatig een lavasteen wordt, moet je absoluut vasthouden aan onze vijf tips. Gevolgschade door extreme hitte kan anders zijn. De batterij lijdt aanzienlijk te hoge temperaturen en verliest daardoor leven. Het scherm kan ook schade oplopen bij temperaturen boven 50 ° Celsius en alleen kleurrijke pixels of helemaal geen beeld vertonen. Het ergste geval is de hitte dood. Dit betekent dat de hardware faalt in de smartphone en het is alleen goed als een mooie presse-papier.

Verstandig Om Af En Toe De Temperatuur Van Je Telefoon Te Checken

Natuurlijk, de smartphone wordt warm tijdens intensief gebruik- vooral bij hoge temperaturen. Maar wat is de temperatuur en wanneer zal het kritiek zijn? Je hebt het vast al eens gehoord toen je een telefoon abonnement hebt afgesloten in de winkel om hierop te passen.

Dat merk je wanneer je een app voor temperatuurmeting downloadt die je de huidige temperatuur in de smartphone laat zien. Vanaf 40 ° C moet u rechtop gaan zitten en opmerken. Alles boven de 50 ° C gaat het kritieke gebied in, waar je dringend actie zou moeten ondernemen. De meeste huidige smartphones wijzen u op een mogelijke oververhitting, zodat u snel kunt reageren.

Met Android Telefoons Is temperatuur Checken Wat Eenvoudiger

Met de Android-assistent kunt u de temperatuur van uw smartphone in één oogopslag bekijken. Zodat u zich snel realiseert of u tegenmaatregelen moet nemen. De app helpt ook bij systeemaanpassingen. Als alternatief biedt de app Coolify een actuele temperatuurweergave. Op uw verzoek kan het de processen in het apparaat vertragen om de temperatuur te verlagen. Het biedt ook een hittemelder.

Helaas Wat Minder Gemakkelijk Met De IPhone

Op de iPhone is er geen manier om de temperatuur binnenin te lezen. Er staat: Vertrouw op je onderbuikgevoel.

Probeer Je Telefoon Niet Op Warme Plekken Te Leggen

Plaatsen waar veel warmte zich ophoopt, moeten dringend worden vermeden. Deze omvatten bijvoorbeeld auto’s geparkeerd in de zon, uw eigen broekzak of een ruit. Je smartphone heeft al genoeg om te vechten met de temperaturen, dus zet hem beter op het strand in je zak of onder een handdoek. In de auto is het deurrek beter dan het dashboard.

Probeer Minder In De Zomer Je Telefoon Buiten Te Gebruiken

Je speelt nu comfortabel op je smartphone en merkt op dat het apparaat warmer en warmer wordt. Om niet meer stroom te verbruiken in de hitte van de telefoon, moet u deze alleen voor belangrijk gebruik gebruiken. Spelletjes en video’s met hoge resolutie belasten de apparaten in aanvulling op de temperatuur. Als je het gebruik op het strand reduceert tot nieuws en kleine apps, bedankt de smartphone je.

Bij Twijfel Altijd De Telefoon Uitzetten

Als uw smartphone bij het bellen brandt en niet meer koelt, moet u deze uitschakelen. Als de overbelasting te hoog is, worden apparaten automatisch uitgeschakeld. Soms is het al te laat. Voordat de telefoon volledig brandt, schakelt u hem uit en legt u hem gewoon opzij.

Laat Je Telefoon Altijd Eventjes Goed Afkoelen Bij Overhitting

Je smartphone is echt heet, ook al heb je hem al uitgeschakeld? Geen paniek nu! Plaats de smartphone nooit in de koelkast of zelfs in de vriezer. Dit kan het einde van uw telefoon betekenen. Het resulterende condensaat maakt uw smartphone tot een einde. Zelfs als u zich zorgen maakt over uw smartphone, is het motto voor oververhitting: afwachten. Schakel de smartphone uit en plaats hem op een normale temperatuur. Hoe ontspannender het apparaat kan koelen, des te beter voor de hardware. Nadeel: het kan een paar uur duren. Maar als het zonnig weer is, zul je zeker wat leuke activiteiten vangen tussenin.

Wat Als Je Telefoon Te Heet Wordt In De Zomer, Een Paar Handige Tips
shares