Sharing is caring!

Dus of u nu zelf de boekhouding overneemt of delegeert, het is altijd de moeite waard om de basis te bestuderen om fouten te voorkomen. Omdat het helaas niet ongebruikelijk is dat freelancers of zelfstandigen dat te laat merken. Een online boekhoudpakket kan al veel schelen, je ziet ook steeds vaker dat een boekhoudprogramma particulier gebruikt wordt om het kasboek goed bij te houden.

Uitgaven En Inkomsten Zijn Niet In Een Winstgevende Relatie

ze voldoen niet aan de wettelijke vereisten en daarom zijn belastingschulden, hoge terugbetalingen en standaardprovisies te verwachten.

Dus zelfs als het onderwerp een beetje droog lijkt, met de juiste begeleiding en software om je routinewerk te helpen , zul je al snel je weg vinden in de basisprincipes van de boekhouding.

Verplicht Tot Eenvoudige Boekhouding

  • Freelancers, ongeacht het bedrag van hun omzet en winst. Wie telt, regelt §18 EStG.
  • Kleine zakenman volgens § 19 UStG.

Een Dubbele Invoer Is Verplicht Voor

  • Bedrijven en handelaars met een jaaromzet vanaf € 600.000 of een jaarwinst vanaf € 60.000.
  • Bedrijven die vanwege hun juridische vorm moeten worden ingeschreven in het handelsregister.
  • Freelancers die vergelijkbare inkomsten- of omzetniveaus behalen, kunnen zich ook vrijwillig verplichten tot dubbel boekhouden en de bijbehorende boekhouding. Omdat accounting in sommige gevallen voordelen biedt, zoals afschrijving of waardering van activa.
  • Als u zich wilt aanmelden als freelancer in het handelsregister, kunt u dit vrijwillig aanvragen. U voert dan echter de verplichting in voor dubbel boekhouden.
  • Maar eerst en vooral, terug naar de basis. De eerste vraag is: wat is precies het verschil tussen eenvoudige boekhouding en dubbele boekhouding?

Eenvoudige Boekhouding Op Inkomstenbron (EÜR)

In eenvoudige boekhouding, moet u eigenlijk niets anders doen dan ijverig verzamelbewijzen verzamelen en uw inkomsten en uitgaven vergelijken. Het geheel echter in een vorm die voor buitenstaanders begrijpelijk is. Zelfs met een eenvoudige boekhouding moet je je dossier goed sorteren en nadenken over een transparant systeem, waarna je de factuurnummers vergeeft en vouchers toekent.

U moet ook weten welke uitgaven u van uw inkomsten kunt aftrekken om de jaarwinst te bepalen. Als u btw-plichtig bent, moet u vragen welk belastingtarief u moet aanrekenen – meestal 19% voor goederen en diensten en 7% voor voedsel, creatieve services die auteursrecht creëren.

Hoe Kun Je Er Voor Zorgen Dat Je Een Professionele Boekhouder Wordt
shares